Nabór ofert na prowadzenie na terenie Ogrodu Zoobotanicznego w Toruniu punktu gastronomicznego
Nabór ofert na prowadzenie na terenie Ogrodu Zoobotanicznego w Toruniu
punktu gastronomicznego
Ogród Zoobotaniczny w Toruniu ogłasza nabór ofert na prowadzenie punktu gastronomicznego o powierzchni ok 9 m², z przeznaczeniem na prowadzenie sezonowej działalności handlowej, polegającej na sprzedaży usług drobnej gastronomi:
- hot-dogi, hamburgery, zapiekanki,
- zestawy obiadowe (dania mięsne, frytki, surówki),
- napoje bezalkoholowe (woda gaz./niegaz., soki wieloowocowe, inne napoje) w butelkach plastikowych oraz w puszkach,
- gofry, lody, popcorn, kukurydza.
Ponadto, oczekiwania od najemcy:
- najemca na własny koszt postawi drewnianą budowlę o powierzchni ok 9m²,
- wyposaży na własny koszt w sprzęt niezbędny do prowadzenia tego typu działalności,
- zobowiąże się do utrzymania czystości i porządku na terenie punktu gastronomicznego,
- przestrzeganie przepisów ochrony p.poż., BHP i Sanepidu,
- doprowadzenie prądu do w/w pomieszczenia, który płatny będzie na podstawie wskazań podlicznika zamontowanego na koszt najemcy,
Minimalna stawka nie może być niższa niż 14,00 zł /m² miesięcznie, według stawek z "Zarządzenia Prezydenta Miasta Torunia z dnia 27.06.2018 nr 218/2018, zmieniające zarządzenie w sprawie ustalenia wysokości minimalnych stawek czynszów za dzierżawę i najem nieruchomości stanowiących mienie Gminy Miasta" www.bip.torun.pl/files/doc/z_218_2018_01.pdf
1. Termin realizacji
a)15.04.2019 - 31.08.2019
b)15.04.2020 - 31.08.2020
c) 15.04.2021 - 31.08.2021
2. Kryterium oceny oferty:
Cena - 100% oferty całości
3. Miejsce i termin złożenia oferty:
Oferta powinna być złożona w terminie do dnia 31.08.2018, do godz. 14.00, w siedzibie Ogrodu Zoobotanicznego w Toruniu, ul. Bydgoska 7 – sekretariat.
4. Sposób przygotowania oferty:
Ofertę należy złożyć w języku polskim, na formularzu ofertowym (załącznik nr 1), w siedzibie Zamawiającego w sekretariacie, faxem na nr 56 622-42-10, drogą e-mail: sekretariat@zoo.torun.pl lub drogą pocztową, w zamkniętej kopercie z napisem: ”Nabór ofert na postawienie punktu gastronomicznego”.
5. Zamawiając zastrzega sobie prawo u nieważnienia konkursu bez podania przyczyny.